На ФокусПоследни новиниСвят

САЩ: На Украйна ѝ остават само няколко седмици до отстъпление

Конгресът на САЩ разбира, че на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остават няколко седмици преди да се оттеглят от позициите си. В тази връзка двама членове на Камарата на представителите – републиканецът Брайън Фицпатрик и демократът Джаред Голдън – призовават колегите си да подкрепят алтернативен вариант на законопроекта за чуждестранната помощ, пише The Hill. (Видеото е архивно.)

Одобреният от Сената законопроект за помощ за Украйна, Израел и Тайван е в застой в Камарата на представителите от седмици и високопоставени членове на Демократическата партия сега обмислят използването на процедура, която ще заобиколи комисиите и председателя при гласуването. Въпреки това, според Голдън, тези усилия едва ли ще успеят, а помощта за Украйна е необходима незабавно, предава „Фокус“.

Законопроектът за „орязване“ ще разпредели 66,32 милиарда долара за Министерството на отбраната на САЩ, включително приблизително 47 милиарда долара за Украйна, 10 милиарда долара за Израел, пет милиарда долара за Индотихоокеанския регион и два милиарда долара за подкрепа на операциите на Централното командване на САЩ в Близкия Изток. Документът съдържа и разпоредби за защита на границата с Мексико. Конгресмените планират обширен процес на изменение на проекта, за да останат доволни всички страни.

„След няколко седмици Украйна ще отстъпи значителна територия и не можем да позволим на Русия да спечели“, предупреди един от членовете на Камарата на представителите на САЩ относно спешността на вземането на решение.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Сделка за освобождаване на Навални е била на финален етап преди смъртта му

Подобни статии

Back to top button