Любопитно

Изоставено от майка си вълче живее със семейство, като домашен любимец

Можем да отглеждаме много животни за домашни любимци като кучета и котки, като някои хора дори обичат да отглеждат папагали или змии.

Но едва ли ще чуете някога за вълк, отглеждан като домашен любимец. Това е историята на Кира, вълче изоставено от майка си, когато било само на 3 дни и нямало как да оцелее, ако едно младо момиче на име Алида не се притекло на помощ.

Вълче израства с човешко семейство и се държи като куче

Вълкът бил приет, отгледан и обучен като куче от Алида, за да има още един шанс за живот. Тъй като вълците са диви, те нямат заложено опитомяване в гените си, така че първоначално било доста трудно за семейството да го опитоми.

Алида трябвло да работи усърдно, тъй като Кира била много внимателна към новите неща. Вълчето трябвало да бъде социализирано, за да може спокойно да общува с деца, възрастни и други животни.

Ако Кира била пусната в дивата природа, тя нямало как да оцелее, тъй като никой не я е учил да ловува. Майката на Кира я е изоставила, когато била само на 3 дни и във ветеринарната клиника я хранели със спринцовка, но младо момиче на име Алида осиновява малкото вълче, когато било стабилизирано от ветеринарите.

Алида я осиновява, когато вълчето било само на 28 дни. Тя започнала да я прави по-социализирана, като й позволявала да свиква с огромен брой кучета, хора и деца.

Вълче израства с човешко семейство и се държи като куче

В наши дни вълчицата Кира вече е напълно социализирана. Тя не реагира на други кучета и се отнася много внимателно с деца.

Когато хората я видят на улицата, те са очаровани от нея и искат да се снимат, доста от тях се интересували дали е опасно да живееш с вълк, но гордата стопанка с любов отвръщала, че “всеки се променя, когато усети, че е обичан”

Понякога смятаме дивите животни за твърде жестоки и трудни за опитомяване, което е нормално защото всичко е природа, но това доказва, че характера на едно живо същество се гради от дете и никога не трябва да забравяме това.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

 

Подобни статии

Back to top button