БългарияПоследни новини

Валери Симеонов се закани на отношенията с ГЕРБ

Нови преговори с ГЕРБ и нов формат на патриотичната коалиция между НФСБ и ВМРО. Това ще поиска Валери Симеонов. Депутатът и бивш вицепремиер вижда сериозни проблеми в икономиката на страната, които налагали спешни разговори с партията на Бойко Борисов.

„Ако някой си мисли че почивам, не е така. В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза”, заяви Валери Симеонов, цитиран от НОВА.

„България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде „зад завесата“. Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица”, каза още той.

На въпрос дали вижда бъдеще с ГЕРБ след септември Симеонов отговаря, че това зависи от тяхното поведение. 

„Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало дисциплиниращ ефект към останалите“, обобщи Симеонов.

Припомняме, че преди седмици коалицията на „Обединените патриоти“ се разпадна след като от парламентарната й група бяха изключени депутатите на „Атака“, а председателят на П Волен Сидеров бе отстранен пръв. 

Тогава патриотите обявиха, че коалицията с ГЕРБ продължава да съществува без промяна, тъй като е обвързана с отделно споразумение. Предстои да разберем в какво точно се изразява промяната в отношенията, която визира Симеонов.

Честваме един от най-големите български светци – Свети Иван Рилски

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button