БългарияНа ФокусПоследни новини

Ваня Григорова: Виждам нагласа да се избере председател на СОС

„За момента няма основание да се насрочат нови избори за кмет на София“. Това заяви общинският съветник от местната коалиция „БСП за България“ Ваня Григорова по Нова ТВ. Тя заведе дело за касиране на местния вот в столицата заради нарушения. 

„Вече поискахме да се разгледат всички над 1600 протокола от машинното гласуване. Да не говорим, че в общия протокол е записано, че няма никакви сигнали за нарушения от страна на СИК, а има 400 протокола, в които е записано, че граждани са идвали, искали са да гласуват и е имало проблеми с машинното гласуване. Очакваме в момента окончателното преброяване на всички протоколи само от машинното гласуване. На15 февруари е следващото заседание на съда по този казус“, посочи Григорова. 

По думите ѝ вече има нагласи да се избере председател на Столичния общински съвет. „Има такива нагласи, защото СОС трябва да започне работа“, подчерта тя. И предположи, че  Цветомир Петров от групата на ПП-ДБ-„Спаси София“ най-вероятно ще бъде избран за председател на местния парламент.

„Аз лично няма да го подкрепя. Какво ще решат останалите от групата – не знам. Единствените, които са казали категорично, че няма да го подкрепят са ИТН. Но останалите групи са казали, че ще подкрепят. За мен е неприемливо да подрепя човек от тази група, защото виждаме неконструктивното поведение на тези, които имат най-много общински съветници, имат и кмет, но трябва да разберат, че избирателите не им дадоха цялата власт. Най-демократично е председателят на СОС да е от по-малките опозиционни партии“, категорична е Григорова. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Доклад на ЦРУ: България е 11-тата най-бързо изчезваща нация в света

Подобни статии

Back to top button