Любопитно

Вашият домашен любимец ще се влюби в това

платена публикация

 

„Очите на животното имат силата да говорят страхотен език.“

                                                                                                    – Мартин Бубер

 

Те са винаги до нас – и в добро, и в лошо и НИКОГА няма да ни предадат. Домашният ни любимец есъществото, което винаги може да донесе усмивка на лицата ни, дори и в най-тежките моменти.

 

Затова ние сме длъжнни да върнем тази любов под формата на внимание. Помнете – те всеки ден чакат само нас и всяко затваряне на входната врата е болка.

 

Но вниманието далеч не се изразява само в прегръдки и целувки за нашите космати или пернати любимци. За тях е важно да получават най-добрата храна и витамини, за да са здрави и щастливи до нас.

 

Когато избирате храна за вашия любимец, трябва да имате предвид няколко важни неща. С помощта на Zoomenu ще ви разкажем за тях. На първо място храната трябва да е съобразена с размерите, породата и възрастта на вашия приятел.

 

Храната за кучета трябва да бъде достатъчно питателна, за да може най-добрият ви четириног приятел, за да има енергия за любимите си разходки. Но и да не бъде прекалено калорична – това е особено важно за малките породи.

 

Сухата храна за кучета обикновено е предпочитаният източник на енергия, избирана от техните стопани. Важно е да е подбрана от магазин, в който има огромен избор, за да може да имате достъп до различни марки в зависимост от предпочитанията на своя любимец.

 

Винаги можете да разнообразявате менюто на своя космат приятел с паучове или пастети – той ще се влюби в тях и ще ви се отблагодари с щастливо размахана опашка!

 

Ако повече си падате по котките и имате от тези своенравни, но пухкави и дружелюбни същества в дома си, трябва да знаете няколко неща и за котешката храна. Котките по характер са много по-своенравните и тук ще трябва доста по-усилено да се съобразите с техните предпочитания.

 

По отношение на сухата храна за котки трябва да се имат предвид няколко неща. Важно е тя да има високо съдържание на месо – по възможност от различни видове. Рибата също е изключително полезна за грациозните домашни любимци. Важно е да следите те да пият достатъчно вода!

 

Не забравяйте да „сложите в сметката“ и активността на своята котка. Ако тя си пада повече по дрямките, а не по гонките из дома ви, храната й трябва да бъде съобразена с това.

 

Хубаво е сухата храна за котки да се редува с консервирана – това ще направи менюто на вашата котка здравословно, балансирано и най-вече – вкусно!

 

Домашните ни любимци са винаги до нас, нека им се отблагодарим с най-доброто, на което сме способни!

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button