БългарияНа ФокусПоследни новини

Васил Божков даде старт на Национално движение „Център“

Васил Божков даде своята заявка отново да участва в политиката с Национално движение „Център“. Той обяви, че ще се бори с мафията, която е окупирала държавата цели 35 години.

Бизнесменът присъства лично на откриването на движението, въпреки, че е под домашен арест. Все пак той няма да е председател на формацията, а начело ще бъде Дарин Дросев – дългогодишен преподавател в Алма матер по „Логика“ и „Философия“.

“35 години една мафия, наричаща себе си политици, даже си позволиха да се нарекат и политическа класа, ни лъже и мами. Резултатът – нямаме икономика, нямаме бизнес, нямаме здравеопазване, нямаме образование, просто нищо нямаме. Тези, които наричат себе си политическа класа, са патологични лъжци и крадци. Те крадат парите ви, бъдещето ви, настоящето, здравето, освен всичко, те се опитват да откраднат истината, а истината е, че ние зависим от тях, а че те зависят от нас. Те са група бандити – една мафия, овладява държавата, а ние сме гражданите на България. Всичко е в наши ръце”, заяви Божков.

“Ние трябва да се изправим, да застанем срещу тях и знам, че краят им ще бъде ново начало за България. Срещу мен се опитаха с всичко – законно, незаконно, плашиха ме, арестува всички ми близки, какво постигнаха – нищо. Единственото, което успяха, е да ме забавят да постоя по-дълго в Дубай. Но, ето сега съм тук. Те се страхуват от мен, не аз от тях”, каза още той и допълни – “без да премахнем тази мафия, ние не можем да постигнем нищо, но можем да съградим новата държава”.
На пресконференция след официалното представяне на движението Божков уточни, че предишният му политически проект “Българско лято” е част от движение “Център”. “Българско лято” беше спряна в края на 2021 г., след като партията бе поставена в санкциите по закона “Магнитски”.

“Център” няма да работи с нито една партия, тъй като вижданията на новото движение не се припокривали с разбиранията на останалите парламентарно представените сили, посочи Божков.

По отношение на делата срещу себе си, той заяви, че не се притеснява. “Когато не си направил нищо, какво може да те притеснява? Затова и се прибрах в България”, заяви той.

Божков направи заявка и че ще забрани хазарта. “Аз съм бил в тези среди и знам как да се справя. Ако съм на власт, ще се справим с него от раз – като го забраним, вреден е. Нищо няма да є стане на държавата без хазарт”, посочи той.

Известни общественици, учени и журналисти са сред учредителите на “Център”. Редом с председателя на управителния съвет Дарин Дросев стоят още инж. Петър Стефанов, магистър по киберсигурност, Румен Стоянов – изпълнителен директор на сдружение “Кметове на кметства”, Емилия Божинова – реставратор. В обществения съвет на формацията са хора като Десислава Ковачева, адвокат Атанас Бояджиев, Дамян Качулски, но и Гюнер Тахир от НДПС, Пейчо Касъров – председател на Българска земеделска партия (БЗП), Владимир Симеонов – лидер на партия “Свобода”, Димитър Байрактаров – ексдепутат от “Патриотичен фронт”, бившият депутат от БСП Кольо Парамов и актьорът Максим Генчев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Вижте какво е подписал Николай Денков при посещението в Украйна

Подобни статии

Back to top button