BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Путин разкри визията си за Русия през следващите 6 години: Продължаваме да се бием, спрете да пиете, раждайте деца

Докато западните медии очакваха от Путин обявяване на още една война при двучасовата му реч в четвъртък, президентът на Русия реши да заложи на големи обещания за социална политика и заплашване на противниците на държавата с ядрени оръжия.

Идеите на Путин включваха борба с алкохолизма в държавата и мащабни мерки за да се повиши раждаемостта в Русия. Държавата все още има сериозен проблем с алкохола, като именно Путин започна борба с алкохолизма и успя да намали значително ползването на алкохол от 2003 насам. Той залага на успешните мерки с обещания да се продължи с програмата.

Откъм раждаемостта, Русия изпитва сериозен проблем с особено ниската раждаемост от 1,4 деца на жена. Това е една от най-ниските степени на раждаемост в света и дори под средната европейска от 1,53 на жена. Путин отдавна е изявил желанието си да се справи с този проблем, но ражданията продължават да падат и дори се очаква да намалеят през 2024.

Президентът, който предстои да бъде преизбран през идната година за още един мандат, включи в своята реч дежурните заплахи с ядрени оръжия за НАТО. Когато заговори за изказването на президента на Франция Еманюел Макрон, че не се изключва изпращането на сухопътни войски в Украйна, той каза:

„Те трябва да разберат, че ние също имаме оръжия, които могат да ударят цели на тяхната територия. Всичко това заплашва да стигне до ядрен конфликт и разрушаването на цивилизацията. Те не го ли разбират това?“

Според него, западните лидери се държат спрямо войната в Украйна сякаш става въпрос за рисувано филмче. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Министърът на външните работи на Франция: Присъствието на войски на НАТО в Украйна не означава война с Русия

Подобни статии

Back to top button