You are currently viewing Виден антиваксър и противник на коронамерките почина от инфекцията на 30 години

Виден антиваксър и противник на коронамерките почина от инфекцията на 30 години

Самопровъзгласилият се „защитник на свободата“ Кейлъб Уолъс, който водеше кампания срещу мерките за Covid-19, защото ги смята за форма на тирания, почина след заразяване с вируса, съобщи The Times, цитиран от Дир.бг.

 

30-годишният Кейлъб ръководеше протести срещу носенето на маски и ваксинацията, като твърдеше, че това е нарушение на конституционните права на хората.

 

След появата на COVID симптоми бащата на три деца отказал да си направи тест. Вместо това се лекувал сам дни наред с аспирин, витамин С, цинк и ивермектин, докато негов роднина не го убедил да постъпи в болница.

 

Така от 8 август „защитникът на свободата“ бил в критично състояние, на командно дишане и дълбоко упоен в интензивното отделение на болница в Сан Анджело.

Лекарите обяснили на съпругата му, че дробовете му са унищожени от фиброза и я посъветвали да обмисли варианта той да не бъде спасяван при следваща сериозна криза.

 

Съпругата му Джесика, която е бременна с четвъртото им дете, признава, че Кейлъб е бил много „дебелоглав“. Тя е стартирала кампания в платформата GoFundMe за набиране на средства, защото не работи и ѝ предстои раждане в края на септември, а трябва да плаща ипотека, ток и за грижите на трите им момичета.

 

А малко преди да го настанят в болница, Кейлъб организира протест срещу „опитите на правителството да контролира живота ни“.

 

След случая регулаторът за храни и лекарства отново напомни за ивермектина да не се взима от хората, защото няма никакъв ефект върху COVID-19.

 

„Не сте кон. Не сте крава. Сериозно – спрете с всичко това“, написаха от институцията.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК