БългарияНа Фокус

Воеводите в коалиция с партията на Симеонов наесен?

ВМРО на Красимир Карачанов ще иска коалиция за местния вот с партията на Валери Симеонов НФСБ.

Освен това воеводите издигат Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Сегашният градоначалник Иван Тотев вече обяви, че няма да се бори за трети мандат, съобщава НОВА. В ГЕРБ вече обсъждат други номинации за пловдивски кмет.

„ВМРО има изработена управленска програма и търси отбор, с който да я реализира за Пловдив“.

Това заяви на пресконференция в града под тепетата пловдивският депутат от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди. На срещата с медиите участваха и общинският съветник Нина Гьошева, заместник-кметовете на район „Южен“ Димчо Петров, Апостол Шопов и Павел Милушев.

Патриотите от ВМРО искат смяна на модела на управление на община Пловдив и връщане на нормалността в политиката.

Сиди обяви, че ще започне преговори с НФСБ за издигането на кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив.

„Няма да издигнем свой партиен кандидат. Започваме разговори с всички политически формации, естествено без ДПС. Първите, с които ще разговаряме, са нашите приятели от НФСБ. Започваме разговори с НФСБ за коалиционно издигане на кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на община Пловдив, също на съставяне на коалиционна листа и коалиционни кандидати за районни кметове „, заяви депутатът.

Той допълни, че Атанасов е единственият кандидат, който има шанс за успех.

От ВМРО определиха като успешен кмет Славчо Атанасов, който управляваше общината в мандат 2007-2011 г. В момента Атанасов е народен представител от 16 МИР Пловдив от НФСБ в ПГ „Обединени патриоти“.

На журналистически въпрос Александър Сиди отговори, че не вижда проблем ВМРО да води и разговор с ГЕРБ, но едва ако разговорите с НФСБ не постигнат резултат.

„Разумен, диалогичен кмет, който да взима тежки решения, за да се постигат резултати. Тежките решения рефлектират върху личността, която ги взима. За да направя промените, означава много хора да са с накърнени чувства, мисли и желания. Най-големите проекти са взети след много тежки решения. Някой трябва да плати политическата цена“, каза още кметът на Пловдив – Иван Тотев.

Българин загина при верижна катастрофа в Италия

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button