ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Вреден ли е алкохолът докато кърмим?

Кърменето е най-добрият начин едно бебе да бъде нахранено. Затова, ако имате достатъчно такава, го правете докато можете. Важно е да знаете, че, ако кърмите, най-безопасният начин да нахраните детето си, е да не пиете алкохол.

Ако пиете алкохол в период, в който кърмите, то в кърмата ще има наличие на неговото съдържание в продължение на няколко часа, след като вече сте изпили дадената напитка. Трябва да знаете, че колкото повече пиете, то толкова повече време е необходимо на тялото ви да преработи алкохола – обикновено отнема от един до два часа за обработката на приблизително половин чаша вино или половин халба бира, докато алкохолното съдържание се изчисти от кръвта ви.

Затова избягвайте да кърмите поне два-три часа, след като сте консумирали алкохол.  

Резултатите показват, че ако кърмещата майка пие рядко, е много малко вероятно да навреди на бебето си. Редовната консумация на алкохол обаче и попадането му в кърмата, е свързано със забавяне на развитието на детето. Това излага малкото на риск относно това да не развие достатъчно добре своите умствените и физически способности, характерни за възрастта му.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Целувките изгарят калории

Подобни статии

Back to top button