ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Целувките изгарят калории

Любовта е наркотик. Не само в преносен смисъл. Когато се целувате, хормонът допамин се произвежда във вентралната част на мозъка. Така че, чувствайте се свободни и абсолютно законно се наслаждавайте на целувките. И в същото време изглеждайте по-млади!

Целувките може и да не заменят крема против стареене, но определено подобряват състоянието на кожата. По време на процеса се използват всички мускули на лицето, което има положителен ефект. За да се преборите с бръчките, трябва да се целувате само няколко минути на ден. А за отслабване е достатъчна една, защото една минута целувка изгаря около 26 калории. Кажете на гаджето си, че имате нужда от неговата помощ, за да останете във форма. Едва ли някой ще откаже.

Освен това една целувка (също като силната прегръдка) намалява нивата на хормона на стреса кортизол, помага за подобряване на кръвообращението и укрепване на имунната система.

Целувките имат още едно разкрасяващо свойство: те оказват благоприятен ефект върху състоянието на зъбите. Повишава се отделянето на слюнка и това спомага за почистването им, както при миене с четка и паста за зъби. Последните две също са много важни – психолог от Държавния университет на Ню Йорк е установил, че когато решат да целунат някого, първото нещо, което момичетата забелязват, е дъхът му. И не само момичетата. Според резултатите от едно социологическо проучване първото място в класацията на „убийците на романтиката“ е заето от лошия дъх, второто – от миризмата на цигари.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Ковид за кучета? Нова мистериозна болест плъзна по домашните любимци

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button