БългарияНа ФокусПоследни новини

Задържаха експерт от Министерството на спорта с подкуп от 62 000 лв.

„Днес е образувано досъдебно производство, касае се за подкуп в размер на 62 000 лв., който е бил поискан и е бил получен от експерт от дирекция “финансиране” към Министерството на младежта и спорта“. Това заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София.

Кръстев коментира, че в понеделник ще бъде предоставена допълнителна информация, а дотогава ще се извърши разпит. „Поискан е този подкуп от евентуално шеф на спортна федерация с цел да се допусне 1,2 млн. финансиране за организиране на европейски първенство и да не бъдат спирани предстоящи финансирания на съответната федерация по спорт“, обясни още Христо Кръстев.

През предстоящата година България ще бъде домакин на Европейското първенство по повдигане на тежести, но от градската прокуратура не дадоха ясен отговор дали това е съответният олимпийски спорт.

По непотвърдена информация служителят се казва Иван Иванов, а подкупът е поискан на президента на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Софийският градски прокурор Илияна Кирилова обясни, че служителят на министерството на младежта и спорта е задържан за 24 часа със сумата от 62 000 лв. „Разпитват се свидетели в момента, докато те не бъдат разпитани ние не можем да повдигнем обвинение”, обясни Кирилова.

Подробна информация се очаква в понеделник на 18-ти декември. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Мария Габриел: НС да отмени таксата за пренос на руски газ

Подобни статии

Back to top button