БългарияПоследни новини

Започнаха политически изказвания около трагедията в Сотиря

Трагедията в Сотиря, при която 7-годишно момиченце беше брутално изнасилено и убито предизвика и политически изказвания. Първото от тях дойде от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той свърза убийството на детето с т. нар. „концепция за циганизацията“, която партията му изготви и предложи.

„Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета. Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел.

Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния.“

Това написа Каракачанов в страницата си в социалната мрежа Фейсбук по повод случая.

От партията, на която Каракачанов е лидер – ВМРО, изпратиха и прессъобщения по темата. 

„Като заместник министър-председател на България преди повече от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския /ромския/ етнос в Република България и мерките за реализацията им“, се посочва в прессъобщението.

Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване. Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерския съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста й.

Нов случай на Африканска чума в Смолянско

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button