БългарияПоследни новини

Здравни експерти са притеснени: Нарастват хоспитализираните с коронавирус

Притеснителен е ръстът в броя на хоспитализираните с коронавирусна инфекция през последните два дни. Това съобщи на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според него това се дължи на събиранията около празниците, но тепърва ще се види ефектът от почивните дни. 

 

Доц. Кунчев подчерта, че работата на „зелените коридори“ ще продължи след като доставките на ваксини срещу коронавируса са нормализирани. Стартира и пета фаза на ваксинационния план:

 

„Можем да стартираме вече и пета фаза през един от трите действащи канала. Тя включва хората, лишени от свобода в затворите, хората, които пребивават в бежански центрове, ще се ваксинират чрез подвижни кабинети и хората, които са от по-трудно достъпни групи. Има нужда от информационна кампания. Ваксините ще бъдат повече от желаещите да се имунизират в цяла Европа“, допълни доц. Кунчев.

 

В понеделник, сряда и четвъртък тази седмица в страната ни пристигат нови пратки от трите вида ваксини.

 

Кунчев подчерта, че очаква добри новини от допълнителните клинични изпитвания на ваксината на „Пфайзер“:

 

„Очакваме приятни изненади по отношение на кратката характеристика на продуктите. След 20 май за „Пфайзер“ ще се даде възможност ваксината да се съхранява 4 седмици“.

 

Освен това по думите му се чака одобрение за прилагането на препарата и при деца над 12 години. 

 

Жестоко убийство: 19-годишен намушка самотно живееща жена 27 пъти

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button