БългарияПоследни новини

Жена опита да пренесе на 1 кг златни накити през границата

Жена се опита да пренесе повече от килограм златни накити през границата. Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лева откриха при съвместна проверка на лек автомобил митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“ и гранични полицаи, съобщиха от Агенцията „Митници“. Златните изделия са намерени в кола с швейцарска регистрация, влизаща в страната от Турция. 

В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани, и техен близък – турски гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митническите служители откриват дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки. 

В част от опаковките вместо лекарства са открити, увити в салфетки, златните изделия. Всичките те са от 22-каратово злато и са на стойност 96 720 лева. При проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата. Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата, допълниха от митницата. 

От началото на годината на границата митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button