You are currently viewing 9 учители са с коронавирус в столично училище
снимка: Pixabay

9 учители са с коронавирус в столично училище

8 учители от столичното 55 СУ „Петко Каравелов“ са дали положителни проби за коронавирус. Те са под домашна карантина и нито един от тях няма симптоми на инфекцията. 

 

Директорът на учебното заведение Радост Петкова заяви, че в началото на септември са имали учител, който проявил симптоми на заразата.

 

Направени са тестове на целия персонал – педагогически и непедагогически – общо 130 души, съобщава Нова телевизия.

 

Късно снощи тестовете на 8 учители излизат положителни. Нито един от тях не проявява симптоми на заразата.

 

Още преди дни новината за заразения учител е била качена на сайта на училището, въпреки това учебната година е започнала.

 

„Във връзка с установен положителен случай на COVID-19 на учител в 55 СУ Ви уведомяваме, че тържественото откриване на учебната година ще се проведе за учениците от ПГ, първи и осми клас. Тържественото откриване ще се проведе в училищния двор при спазване на всички мерки за социална дистанция. Молим всички родители да спазват стриктно указанията на служителите на 55. СУ. В сградите на 55. СУ ще бъдат допускани само учители и ученици от посочените класове.

 

Уведомяваме Ви, че училищното ръководство спазва стриктно указанията и препоръките на СРЗИ и е в постоянен контакт с всички институции“, пише на сайта на учебното заведение.

 

От там заявяват, че ще уведомяват своевременно за промяна на епидемиологичната обстановка в училище чрез официалния училищен сайт и електронния дневник на 55. СУ.

 

„Всяка друга информация следва да се приема като некоректна и невярна“, добавят от ръководството на 55 СУ.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК