БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков: Зърнопроизводителите протестират за неща, които вече са решени

Премиерът на България Николай Денков заяви, че проблемите, за които протестират зърнопроизводителите вече са били решени или няма как да бъдат решени поради сроковете, поставени от Европейската комисия.

“Протестът на земеделските производители в момента излиза с искания, които са решени, или с такива, които не могат да бъдат решени, защото се слагат срокове, които няма как бъдат изпълнени. Някои от тях са свързани с нотификации от ЕК и ние няма как да ги прескочим, трябва да се спазят правилата”, каза премиерът Денков пред журналисти във ВМА.

Със зърнопроизводителите имаме разговор, а решението дали ще отпадне, или няма да отпадне забраната за зърното, не може да се взема само от производителите, добави Денков. Той уточни, че това е решение, което трябва да отчита общата икономическа и политическа ситуация. То се взема от Министерския съвет и от Народното събрание, каза още премиерът.

През цялото време е имало диалог с производителите, коментира премиерът. Има разнородни интереси между животновъди, зърнопроизводители, посочи още той. Според Денков в момента основните организатори на този протест са зърнопроизводителите. Проблемът, който те са поставили, а именно с вноса от Украйна, е решен, добави премиерът. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Простреляното от полицай момче първо нападнало две момичета, ударили ги с тръба по главата

Подобни статии

Back to top button