БългарияНа ФокусПоследни новини

Калин Стоянов: Кирил Петков ми иска оставката, защото устоях на опитите му за кадруване в МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разкри, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е настоявал той да стане министър, но впоследствие е искал да наложи свои кадри в министерството. Според Стоянов, именно неговият отказ да позволи МВР да бъде запълнено с хора, наложени от ПП-ДБ, е довело до исканията за оставката му. 

Бившият премиер Петков поиска оставката на Калин Стоянов след протестите в столицата за оставка на ръководството на БФС, които стигнаха до насилие между феновете и полицията. Множество фенове хвърляха павета и палиха кофи, които засилваха срещу полицията, а клипове в социалните мрежи показаха как полицаи бият паднали фенове и нахлуват в барове, където се гледа мача.

“До този момент оставката не ми е поискана от премиера, поискана ми е от Кирил Петков. Интересното е, че оставката ми е поискана от човека, който в продължение на два дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи”. каза Калин Стоянов в ефира на Нова тв.

Той поясни, че има среща с премиера Денков и вицепремиерът Мария Габриел, на която ще се обсъди именно случилото се по време на протестите.

“За всички разговори и ситуации в отношенията ми с Кирил Петков съм запознал всички лидери на политическите партии, които подкрепят това правителство. Запознал съм и премиера Денков, и вицепремиера Габриел. Не казвам, че има натиск, а че има опит за вмешателство в работата на МВР. Като видяха, че ще устоя, това е резултатът – иска се моята оставка. Мероприятието от четвъртък е един повод”, каза Калин Стоянов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Обмислят задължителна военна подготовка за граждани

Подобни статии

Back to top button