Любопитно

10 факта за албанската мафия

Албанската мафия е една от най-мощните организации в цял свят. Балканите винаги са били привлекателни за организираната престъпност и Албания не е изключение, ето и 10 факта, който ще потвърдят нашата теза…

 1. На територията на Албания в момента действат над 30 фамилии, които се занимават с организирана престъпност. Те са покровителствани са от 4 големи клана – Кула, Абази, Борици и Брокай.
  Въпреки многото си кланове Албанската мафия се смята за непробиваема
 2. Албанската мафия е на второ място в света по контрол на наркотрафика.
  В близките години се очаква да станат №1, а почти няма сериозна пратка наркотици, която да минава през Европа и да не е тяхна сделка. 
 3. Само от хероин групировките в Косово си докарват годишен оборот от 2 млрд. долара.
  И това са „приблизителни“ цифри, реално вероятно изкарват много повече…
 4. През Косово минава 90% от хероина за Европа. В САЩ албанските мафиоти държат 40% от пазара на този вид дрога. Също така те държат челни позиции в трафика на жени, деца и органи.
 5. Престъпните организации в Албания се занимават с целия спектър на престъпна дейност – трафик на оръжия, крадени коли, проституция, пране на пари, нелегални имигранти и изнудване.
  На родна земя няма бизнес или по-скоро престъпна дейност, която да се държи от някой друг, същото важи и за околните държави.
 6. Мръсните пари на фамилиите се перат през 200 частни банки и обменни бюра главно в Албания. За перачници се използват козметични магазини, плажове и заведения.
  Също така има и таксиметрови фирми с 2-3-4 таксита, които правят оборот колкото  всички жълти таксита в New York взети заедно.
 7. Смята се, че албанската мафия се е разпространила на международно ниво още през 80-те години.
 8. Най-новият бизнес на албанските мафиоти е търговията с бебета и деца. Тя е особено разпространена в Италия и Германия, където има много желаещи да осиновят дете.
  Италианските и Гръцките власти харчат милиони за борба с тях, естествено без успех. 

  албанската мафия

 9. Според ФБР албанската мафия е превзела работата на италианската и руската мафия в Ню Йорк.
  Албанците не прощават и на територията на САЩ и там вече са много по-могъщи от другите си европейски събратя.
 10. На територията на Англия албанците най-често се изявяват като наемни убийци.
  Естествено там може да намерите и доста Сръбски представители на професията, но още от границата се знае, минава ли сам Албанец, нещо ще се случи…

Уличният хулиган – BMW E60 supercharged от ZENDER MOTORSPORT!

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button