Ангелов за нарушенията в Сандански: Ако можех, щях да съм освободил директора на болницата
снимка: Министерство на здравеопазването

Ангелов за нарушенията в Сандански: Ако можех, щях да съм освободил директора на болницата

По време на днешния брифинг на здравното министерство и НОЩ здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира случая от Сандански, където общински съветници бяха ваксинирани в нарушение на правилата. Той коментира, че няма право да прави кадрови промени в болницата в града, но ако е имал възможност, е щял да освободи директора. 

 

„Изпълнителният директор не е спазил изискванията на ваксинационния план. Лечебното заведение е общинско и министърът на здравеопазването няма право да извършва кадрови промени. Ако зависеше от мен, още днес щях да съм освободил директора”, каза здравният министър.

 

Той разказа как е преминала проверката:

 

„Проверката е приключила. На 8 януари са извършени 7 имунизации на хора от социален патронаж, един учител и един пенсионер. На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във Фаза 1 на Плана за ваксиниране. Имунизирани са 4 общинари, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение”, обясни проф. Костадин Ангелов.

 

Той отново поясни, че в случай, че доставените на място ваксини не могат да бъдат употребени според правилата, те трябва да се върнат в Регионалната здравна инспекция, която отговаря за разпределянето им. 

 

„Проверена е и РЗИ-Благоевград. Там не може да бъде наложена най-тежката санкция на директора. Ще разговарям обаче с него, за да не се стига отново до такива ситуации”, заяви министър Ангелов.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК