БългарияПоследни новини

Правят шест експертизи на приятелчето на загиналото 8-годишно дете в Мездра

Шест експертизи ще бъдат направени на сина на задържания за убийството на 8-годишното дете в Мездра – дактилоскопна, съдебномедицинска и две химични експертизи, съдебна психолого-психиатрична експертиза. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата във Враца. бяха разпространени и официални подробности за разследването до момента. 

 

Именно момчето, което официално става централна част в разследването, извикало малкия Тома, за да си играят. Предполага се че детето е издъхнало в дома на своя приятел. Минути по-късно момченцето е открито в локва кръв на улицата в Мездра. Задържан е бащата на приятелчето на Тома.

 

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

 

До момента е извършен оглед на местопроизшествие и оглед на трупа на пострадалото дете. Разпитани са 16 свидетели, част от които са дали показания пред съдия. Извършени са четири претърсвания и изземвания от имоти в Мездра и околни села.

 

Иззети са мобилни апарати, ползвани от Д.Й., който е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, както и от неговата съпруга М.Й. и малолетния им син, в чиито дом е настъпила смъртта на 8-годишния Т.Т.

 

В хода на следствените действия са иззети видеозаписи от общинските камери в Мездра. Внесени са искания за предоставяне на трафични данни за проведени разговори от телефонните номера, ползвани от семейството.

 

Спрямо обвиняемия Д.Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районния съд в Мездра от 11 януари.

 

Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление. Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

 

Във връзка с хулиганските действия и повреждането на имущество в града вчера, са задържани 5 лица по Закона за МВР, съпричастни към извършените деяния. Предстои наблюдаващият прокурор да прецени кои от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност, за какви деяния и какви мерки за неотклонение да им бъдат определени.

 

По досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са 12 свидетели, назначена е техническа експертиза, както и оценителна за установяване размера на причинените имуществени щети и др.

 

Продължава издирването от органите на МВР на неустановените до момента лица, съпричастни към престъпленията.

 

Министри отчетоха нормализиране на ситуацията след проливните дъждове, бързата реакция предотвратила жертви

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button