Любопитно

Аурус Сенат – лимузината на Путин, която можете да си купите и вие!

Аурус Сенат – лимузината, на която се вози и руският президент Владимир Путин вече може да бъде закупена от всеки!  Руският луксозен бранд се разработва още от 2012 г, като с достатъчно набито око може да се забележат доста детайли от Мерцедес, БМВ, Волво.

Путин ползва въпросната машина още от момента, в който встъпи за 4-ти мандат като президент.  Името е избрано от латинската дума за злато – aurum и първите букви от латинското наименование на Русия – rus.  Аурус Сенат в дългата си база е с дължина около 6,6 м, а теглото не е ясно. В създаването на свръх луксозната и бърза лимузина са участвали и Порше.

Лимузината на Путин

От немците идва задвижването: хибридна установка с 4,4-литров V8 с две турбини и електрически мотор. Общата мощност на системата е 660 к.с., а максималният въртящ момент „над 1000 Нм“. За сравнение, системата на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid разчита на 4-литров V8, а нейните показатели са 680 к.с. и 850 Нм. Вероятно НАМИ са изискали малко по-голям работен обем и по-висок въртящ момент. Скоростната кутия на Aurus Senat е 9-степенна, като тя е изцяло руска разработка, a задвижването е на двете оси. Ускорението от 0 до 100 е за под 6 секунди.

Лимузината на Путин

Лимузината има сериозна система за сигурност, като колата на Путин е обезопасена допълнително, но как точно, се пази в тайна. Колата има възможност да реагира при различни ситуации, включително и сама да спира при изникнало препятствие на пътя. Путин е изключително възхитен от лимузината и най-вероятно ще продължи да я използва дълги години.

Аурус

След като разбрахме какво е изпълнението за Владимир Путин, сега е времето да уточним, че колата може да се закупи и от нормални хора, стига да са достатъчно богати. Точната цена не знаем, но запознати източни твърдят, че цената е близка до тази на S-klasse. „Късата база“, която всеки може да си закупи е с дължина от 5.6 метра, широчина малко над 2 метра и височина от 1,7м. Интериора е изключително пищен и модерен, като колата има всички нужни ( и ненужни) екстри, които може да намерите в модерните екземпляри на БМВ, Мерцедес и Ауди.

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button