БългарияПоследни новини

Българските земеделци изправени пред административен колапс

Администрацията на Държавен фонд „Земеделие“ едва работи, което може да изправи българските земеделци пред сериозен административен проблем. В момента от 23-ма директори на дирекции само трима са на работа. 

За това сигнализира новият генерален директор на Фонда Васил Грудев по НОВА ТВ. По думите му от една страна причина за това са летните отпуски, но от друга – хората са наплашени заради провелата се във ведомството специализирана акция срещу корупционни практики.

„Не забравяйте, че се намираме и в летен сезон, но аз се надявам, че и тази ситуация, която доведе до едно голямо стресиране на служителите в ДФЗ, ще бъде преодоляна. От работата на всички тези хора зависи разпределянето на целия бюджет“, добави той.

Грудев заяви, че се надява този проблем да бъде поправен още днес, защото иначе българските земеделци могат да се окажат изправени пред изпитание. 

Грудев обясни, че ДФЗ получава най-големия бюджет на европейски пари в България.

„Не само е най-големият – около 3 млрд. лева, но той и кумулативно, сравнен с всички други европейски фондове, представлява около 45% от целия бюджет“, каза още той.

Новият изпълнителен директор на ДФЗ коментира и откритото в дома на един от другите подсъдими в следствие на акцията. 

„Това, което е открито в дома на служителя на фонда, е било абсолютно шокиращо и аз не знам какво прави той в ДФЗ. Каква е идеята му за работа и какво кариерно развитие очаква. Говорейки си за този служител, ние не бива да обобщаваме с работата на всички служители във фонда, който са над 1500 човека“, обясни Грудев.

Той отрече да познава служителя, който е работил в оторизацията на плащанията. По думите му той е бил на ниско експертно ниво.

Грудев коментира и повдигнатото обвинение на действащия заместник-изпълнителен директор Калоян Костадинов.

„Аз го познавам като един изключително добър професионалист и съвестен и честен експерт. Аз не разполагам с данни и не знам какво е конкретното обвинение“, заяви той.

Грудев отрече да има връзка между разследванията на къщите за гости и обвиненията във фонда.

Задържаха 6 души от Държавен фонд „Земеделие“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button