Последни новиниСвят

Важен ден за Кобрата – ще получи ли лиценза си?

Изключително важен ден предстои за български боксьор Кубрат Пулев. Кобрата ще се изправи отново пред Атлетическата комисия на щата Калифорния, за да бъде преразгледано наказанието му за целувката с репортерката Джени Суши.

Заседанието  ще стартира в 20 часа българско време в Сан Диего. Точката за евентуалното връщане на състезателните права на Кубрат Пулев е първа в дневния ред за случаите, които ще бъдат разглеждани.

Очаква се, след изслушването лицензът за Северна Америка на българския да бъде върнат. Кубрат Пулев изпълни всички изисквания, които му бяха посочени от Атлетическата комисия, в това число премина и обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства.

Санкцията (лишаване от права) му беше наложена през месец май и важи за половин година. Наказанието ще изтече на 23 септември, когато ще се навършат 6 месеца от деня на целувката, но при условие, че тази вечер комисията се произнесе положително по случая.

Има, макар и нищожна вероятност, след изслушването на Кубрат Пулев наказанието автоматично да се превърне в 12-месечно и да бъде придружено от допълнителна глоба от 2500 долара.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, боксьорът ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии.

При положително развитие на днешното заседание се очаква съвсем скоро да стане ясно кой ще е следващият съперник на Кобрата на професионалния ринг. Мачът ще бъде насрочен към края на годината.

След раздялата с Андреа – Кобрата с нова изгора?

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button