БългарияПоследни новини

Задържаха 6 души от Държавен фонд „Земеделие“

Както по-рано съобщихме, специализираната прокуратута и ГДБОП проведоха акция в Държавен фонд „Земеделие“ във връзка с досъдебното производство срещу Миню Стайков.  Сред тях е и заместник-изпълнителният директор Калоян Костадинов, който оглавяваше екипа за проверки на къщите за гости.

„Зам.-шеф на фонд „Земеделие“, директори и служители – общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването срещу Миню Стайков и още 7 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за усвояване на евросредства. Задържаният зам.-шеф е в ръководството на Фонда от няколко месеца, а преди това е бил директор на дирекция”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Разследващите са претърсили офисите и домовете на чиновници от Държавен фонд „Земеделие“, за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства на бизнесмена Миню Стайков.

През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвинение, свързано с усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони.

Разследващите установили, че служители на Стайков регистрирали фирми и кандидатствали за финансиране, без да уточняват връзката помежду си.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Спецпрокуратурата влезе във Фонд „Земеделие“

Подобни статии

Back to top button