BulletinНа ФокусСвят

Байдън защити паметта си в емоционална реч

Президентът заяви пред репортери: „Паметта ми е наред“, след като в доклад за случая с класифицираните документи, открити в гаража му беше определен като „възрастен човек с лоша памет“.

Джо Байдън произнесе кратка реч в последната минута, след като доклад на Министерството на правосъдието постави под въпрос способността му да си спомня ключови събития и факти, като същевременно му спести обвинения в престъпления, свързани с боравенето му с висококласифицирани материали.

Той се опита да подчертае, че е участвал в петчасово интервю за целите на разследването в дните след нападението срещу Израел на 7 октомври, когато е бил зает с неотложни грижи. „Бях по средата на справянето с международна криза“, каза той.

„Паметта ми е наред“, каза още той на репортер, когато отговаряше на въпроси.

Продължилото една година разследване на специалния прокурор Робърт Хър се съсредоточи върху неправилното съхранение от страна на Байдън на строго секретни документи от времето, когато е бил сенатор и вицепрезидент на Барак Обама.

Президентът на САЩ Джо Байдън реагира емоционално на доклада на специалния прокурор, който поставя под въпрос паметта му, и попита как прокурорът се е осмелил да каже, че не може да си спомни датата на смъртта на сина си.

„Има дори референция, че не си спомням кога е починал синът ми. Как, по дяволите, той се осмелява да повдигне този въпрос?“, заяви Байдън пред репортери в Белия дом.

Джо Байдън хвърли вината за боравенето си с класифицирани документи върху служителите си, като заяви, че поема отговорност за това, че „не е видял точно“ какво правят те.

„Поемам отговорността за това, че не съм видял какво точно правят моите служители“, каза Байдън, попитан от репортер дали поема отговорност за това, че е бил невнимателен с класифицираните материали. „Неща, които се появяват в гаража ми, неща, които излизат от дома ми, неща, които са били преместени – не от мен, а от моя персонал“.

По-късно Байдън беше попитан какво би направил по различен начин и отговори, че това, което е трябвало да направи, е да „контролира преместването на материалите, които са били в моя офис – в моите кабинети“.

Той също така направи сравнение с работата на бившия президент Доналд Тръмп с класифицирани материали, като каза, че неговите документи не са били „навън като – в Мар Лаго, на публично място, и нищо от тях не е било с висока степен на секретност“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Тъкър Карлсън публикува своето интервю с Владимир Путин

Подобни статии

Back to top button