БългарияНа ФокусПоследни новини

Без кворум в НС, депутатите от ГЕРБ отидоха на разпита на Борисов

ПГ на ГЕРБ-СДС и симпатизанти се събраха пред бившия специализиран съд в подкрепа на Бойко Борисов, който се очаква да дойде на разпит по делото „Барселонагейт“.

 

Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум.

Пред прокуратурата са се събрали и множество кметове от партията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е получил призовка да се яви в 10 часа в Софийската градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура. Борисов трябва да даде показания по делото известно като „Барселонагейт“ и по обвиненията срещу него за злоупотреба с власт.

„Пратили са ми две призовки – да се явя на две различни места в един и същи час в понеделник“, съобщи във вторник лидерът на ГЕРБ.

В понеделник от Софийска градска прокуратура разпространиха две съобщения, свързани с лидера на ГЕРБ. В първото се сочеше, че делото “Барселонагейт” не е “на трупчета”, по него се работи и се правят преводи на множество документи от чужбина. Във второто се цитираха новопостъпили сигнали, един от които е от гражданско сдружение и уличава за корупция и злоупотреба с власт.

Очаквайте подробности.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Балабанов: ИТН ще бъде опозиция на ГЕРБ и ПП

 

Подобни статии

Back to top button