БългарияНа ФокусПоследни новини

Симпатизанти на Борисов: Призовките срещу него са репресия и опити за отмъщение

Симпатизанти и депутати от парламентарната група на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата в знак на подкрепа на лидера на политическата формация Бойко Борисов. Днес той е призован на разпит в Софийската градска прокуратура по разследването, известно като „Барселонагейт“, и – както съобщи прокуратурата по-рано днес, друго производство по сигнал от гражданско сдружение.

Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум. Пред прокуратурата са се събрали и множество кметове от партията.

„Ние имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде намалено, да бъде превърнато в малцинство“, заяви Томислав Дончев и добави, че това не трябва да се позволява. Той подчерта, че от една страна ще показват подкрепата си към Бойко Борисов, от друга страна несъгласието си от всичко, което се случва в парламента, извън парламента. „В крайно сметка политиците са граждани, граждани с повишена мощност“, отбеляза Дончев.

„Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

Вежди Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е невинен. „От това, което знам за него, той е един човек, който заслужава похвали, затова, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много“, заяви той и посочи, че така не се прави в държавата.

Очаквайте подробности.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Без кворум в НС, депутатите от ГЕРБ отидоха на разпита на Борисов

Подобни статии

Back to top button