БългарияНа Фокус

Бившият шеф на КПКОНПИ е имал незаконна придобивка, но ще бъде прокурор

Пореден парадокс в правосъдната ни система. Доказа се, че бившият председател на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев е нарушил закона, но най-вероятно той ще бъде възстановен като редови прокурор.

Окончателно решение беше взето по казуса с терасата на вече бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев – навесите на нея са незаконни. Това съобщиха пред bTV от община Слатина.

Втората проверка на районните инспектори стига до същите изводи, както и преди 3 месеца – почти 60 квадрата от навесите върху покрива на блока са без необходимите строителни книжа.

Заповедта за събаряне вече е подготвена и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август.

Първото становище на община Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов. Заради това све решение той загуби поста си, а кметът на Слатина извърши повторна инспекция.

Пламен Георгиев трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври. Той обаче има право да обжалва решението в съда.

До момента самият той не отговаря какви са плановете му, но вече коментира преди време, че не се чувства виновен, защото е купил жилището така – навесите с барбекю и сауна са били построени. 

Георгиев напусна поста си на председател на антикорупционната комисия именно заради скандала с терасата му. Въпреки това, той се обяви за жертва

Въпреки че е извършил нарушение обаче, Георгиев ще работи като прокурор. Преди четири дни ВСС все това решение единодушно. Георгиев ще работи в Специализираната прокуратура и ще разследва … корупционни практики.

20 години Владимир Путин на власт – преди и сега

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button