БългарияНа Фокус

Пламен Георгиев вече не е шеф на КПКОНПИ, обяви се за жертва

Пламен Георгиев подаде оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и тя бе приета от депутатите. 

Георгиев се обяви за жертва на медийна истерия. Тя била породена от замесването на името му в имотния скандал около управляващите. Той излезе в отпуск през април т.г. заради проверка на придобит от него апартамент в София.

Той излезе в отпуск минути след като премиерът Бойко Борисов обяви, че хората по високите етажи на властта, чиито имоти се проверяват, трябва или да подадат оставки, или да излязат в отпуск.

„Сам взех решението. Не съм говорил с Бойко Борисов. Станах жертва на медийна истерия, която се отрази много тежко и на семейството ми. Имах и заплахи за живота“, добави Георгиев.

По думите му той бил подложен на „жесток натиск от олигарсите“, на които антикорупционната комисия блокирала имущество и сметки. На въпрос защо точно в последния работен ден на парламента е решил да подаде оставка той отговори, че е изчакал да приключи проверката на Националната агенция за приходите.

Според Георгиев въпросната проверка, която продължила месеци, не открила никакви нередности в доходите му. Той уточни, че е „абсолютно чист и нямало никакво нарушение“ и се радва, че в крайна сметка името му е изчистено.

Бившият председател на КПКОНПИ каза още, че му се пази мястото на прокурор и ще се върне на работа в прокуратурата, където работил, преди да заеме висш държавен пост. Той отказа да коментира номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, като каза само, че го „познава като професионалист“.

„Дано следващият председател на комисията да е готов да продължи това, което аз започнах и да е готов да удържи на един изкуствено създаден натиск срещу него“, каза още Георгиев.

Владислав Горанов пак сравни НАП с ЦРУ

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button