МненияПоследни новини

Защо един ирландец предпочете България за бизнес и как един костюм би променил живота ви!

В социалните мрежи се бълват множество негативни публикации относно българския бизнес климат. Оплаквания, оплаквания и пак оплаквания, редовно неподкрепени от нищо реално, освен възклицание „Съсипаха я таа’ държава!“ Днешната история няма да е такава, днес ще ви запознаем с един успял човек, един човек, които с едночасов разговор би променил виждането ви за нашата родина. Днес разговаряме с Питър Джеймс Мийд – човек, удивителен от главата до петите и от първото изречение до последното!

Здравей, тъй като се познаваме от известно време нещо, против да те наричам просто Питър?

Здравей, разбира се!

Историята ти е невероятна и е достойна за холивудски сериал, но нека започнем с това, разкажи ни малко за себе си и с какво се занимаваш в ден днешен? 

Откъде да започна!
На почти 56 години съм и съм родом от Дъблин, Ирландия, а живея в София вече почти 7 години! Женен съм за българка и имаме прекрасна 6 годишна дъщеричка. 

Как така един Ирландец избра България?

Ами… за първи път посетих София преди 15 години по работа, по това време ирландската икономика беше много силна и хората се къпеха в пари, които те инвестираха в недвижимо имущество за да се възползват от бума на цените.

Естествено, не отне  много време преди всичко в Ирландия да стане изключително скъпо! По това време България тъкмо щеше да стане член на ЕС и ирландците започнаха да се оглеждат за инвестиции във вашата страна. 

Както много добре знаете, нищо не съществува вечно и около 2008 година ирландската икономика се сгромоляса и имахме сериозни банкови проблеми, заради което нашата компания имаше сериозни финансови затруднения и нямаше как повече да инвестираме в България. 

Когато се стигна до този момент, аз вече нямаше как да прекарвам време тук, но София ми липсваше прекалено много и си обещах, че ще се върна. Направих го през август 2012 година.

Как чувствате бизнес климата в България?

Мога да говоря единствено от мой личен опит! Чувствам, че бизнес климатът е добър, даже бих казал много силен в някои сфери на индустрията, особено в София, където и моят бизнес е фокусиран. 

Като чужденец, които е имал възможността да живее в държава като Ирландия, която не беше особено развита в сравнение с положението днес, мога да кажа, че нещата вървят към все по-добро и виждам, че хората си позволяват все по хубави неща като нови коли, почивки, начин на живот и разбира се мода и по-точно мъжка мода! Където мъжете вече си позволяват да се обличат добре и да изглеждат различно!

Може да ви звучи странно, но като чужденец имам различна перспектива за пазара и различни виждания.

 

Доколкото разбирам, обичаш работата си, да не кажа, че почти ти е хоби. Какви други хобита имаш и как те се вписват в правенето на костюми?

Да, аз обичам работата си! И съм невероятен късметлия, вярвам, че когато обичаш това, което правиш то тогава не е работа! И като всички неща, които обичаме, даваме „най-доброто“. Да, щом става дума за хобита, работата ми е хоби. При това хоби, с което прекарвам много време.

Има огромно чувство на удовлетворение, когато се видиш с нов клиент и дискутирате нов костюм. Чувството е все едно създаваш нов проект, а всеки проект е различен. Заедно с клиента започвате от стила на костюма, какви детайли да има, какви материали да се използват и така до най-малката подробност. Случва се понякога въпросната дискусия да отнеме часове!

Другата голяма страст в живота ми са колите или по-точно всичко, което има двигател и се движи, в този смисъл има голяма връзка между двете страсти в живота ми. Както всяка кола има различен стил и поведение, така и всеки костюм. В много случаи дори тези две неща казват много за собственика и изграждат имиджа му. Например лесно може да се различи дали човекът е умерен, луда глава или мисли извън кутията!

Защо всеки мъж трябва да има костюм направен специално за него?

Много добър въпрос! 
Едно от най-приятните неща в създаването на костюм,  е това да направиш така нещата, че да знаеш, че няма друг такъв. 
Също така самото чувство да имаш специално направен за теб костюм носи същото удоволствие и усещане за лукс като това да имаш индивидуално поръчан за теб автомобил или да си на супер луксозна яхта например! Най-просто казано се чувстваш специален. Все повече мъже осъзнават, че външният вид и желанието да изглеждаш добре не е резервирано само за жените.

Така е, виждаме, че мъжете се обличат все по стилно и според случая. 
Какъв ще е следващият ти ход?

Имаше време, в което средностатистическият мъж притежаваше 1 или 2 костюма за целия си живот, но както казах това се променя и вече все повече и повече хора могат да си позволят костюми. Също така материалите стават все повече и по-достъпни. Мисля, че социалните медии помагат адски много в тази насока и вече има много сайтове и страници за мъжки интереси, лайфстайл, коли и мода и, както се досещате, те имат допирни точки едни с други.

Следващата ми стъпка е да продължа с развитието на бранда Peter James, но в това време да продължа да поддържам ниво на ексклузивност, което няма да намерите по моловете, съответно и възможността да дадеш на клиента най-доброто и да създадеш невероятно преживяване за него!

Има ли нещо, което искаш да кажеш на нашите читатели?

Да, и ще бъде малко философско!
Следвайте мечтите си, никога не е късно, дръжте се добре със себе си и останалите и бъдете щедри. Както се казва „Каквото повикало, такова се обадило“ и естествено си поглезете с удоволствието и преживяването от това да си направите поръчков костюм! 

 

Срещата ни с Питър беше наистина разведряваща, това е един невероятно усмихнат и позитивен човек, които е преживял много и е здраво стъпил на земята. Относно работата му можем да кажем само хубави неща, което накара и част от нас да си запишат час и да използват услугите му. 
Ако се чудите къде може да намерите Питър и неговия бизнес, то това е на фейсбук страницата му Peter james bespoke tailroed.

 

Подобни статии

Back to top button