Любопитно

11 от Най-бруталните и креативни техники за мъчения в света

Мъчения. Едно от творенията на човешката раса, за което са вкарани най-много усилия и перверзно чувство за творчество, за жалост и бруталната реалност за част от човешкото население. Вярвате или не тези 11 мъчения са плод на човешката мисъл…

Изтезание с плъхове
Да бъдеш заграден с плъхове е достатъчно изтезание. Но очевидно това не е достатъчно за Средновековието. Една от най-садистичните от всички техники на изтезание е клетка с една отворена страна, прикрепена към тялото на жертвата. В нея се слагат гризачи и тя се затваря с четвъртата страна, към която има нагревателен елемент. Природният инстинкт на гризачите ги накара да избягат от силната жега, като те търсят единствения изход – през тялото на жертвата.

Столът на изтезанията
Също известен като „Стола на Юда“, това ужасяващо изтезание е било типично за тъмниците през Средновековието. Използван до 1800г. в Европа, този стол има между 500 и 1500 пирона по повърхността, както и тесни ремъци, за да придържат жертвата. Изработен от желязо, понякога под него има нагряващи елементи. Често се е използвал и за да изплашат хората да дават признания, докато гледат други хора да бъдат измъчвани.

Циментови обувки
Циментовите обувки са въведени от американската мафия, която слага краката на враговете си в груби блокове и след това ги пълни с цимент. След като изсъхнат „обувките“, жертвата бива хвърлена жива в река или на друго дълбоко място.

Клещи за гърдата
Жените също са подложени на много от техниките за изтезание, а това мъчение е специално за тях. Използва се, за да причини значителна загуба на кръв. Зъбците са нагрявани до горещо, след което с тях са изтръгвали гърдата.

Крокодилски ножици
Те са се използвали за осакатяване на онези, които са се опитали да убият царя. Железни щипци се загряват до горещо, след което жертвата се притиска и от нея започват да се късат части от тялото.

Републикански брак
Освен гилотината и изгарянето на кола, този акт на мъчения е бил измислен от Жан-Баптист Кариер по време на Френската революция. Той представлява завързването на голи мъже и жени заедно, след което ги хвърлят в ледени води, за да се удавят. Ако не е имало достатъчно дълбок водоизточник, те се промушват с мечове или щикове.

Въртенето на колелото
Също известен като Catherine Wheel, това е устройство за изтезание, използвано за бавно убиване на жертвата. Първо, крайниците на жертвата се връзват към спиците на голямо дървено колело. След това то бавно се завърта, а мъчителят едновременно чупи крайниците на жертвата с железен чук. Тъй като костите са счупени, жертвата бива оставяна на колелото, за да умре или се завързва на висок стълб, за да могат птиците да се хранят с плътта й, още докато е жива. Това е много бавна и мъчителна смърт и често хората умират от обезводняване.

Испанско магаре
Едно от най-бруталните устройства по време на испанската инквизиция, това вероятно е и едно от най-ужасните. Жертвата се оставя гола на вертикална дървена дъска с остър V-клин върху него. След това мъчителят започва да слага различни тежести към краката на жертвата, докато накрая клинът се врязва през тялото.

Мъчение с трион
При този метод жертвата е окачена с главата надолу, така че кръвта да влезе в главите по време на дългите мъчения. Тогава мъчителят започва да реже с трион телата на жертвите. Повечето се режат само по корема, за да се удължи агонията им. При този метод жертвата е окачена с главата надолу, така че кръвта да влезе в главите по време на дългите мъчения. Тогава мъчителят започва да реже с трион телата на жертвите. Повечето се режат само по корема, за да се удължи агонията им.

Закачени, теглени и разчленени
През Средновековието наказанието за предателство в Англия е било смърт чрез обесване, теглене и разчленяване на публично място и макар да е било премахнато през 1814г., то е причина за смъртта на хиляди хора. В тази техника на изтезание жертвата се влачи до мястото на екзекуцията. След това те биват закачани на въже и малко преди да умрат са изкормвани. Накрая жертвата е разделена на четири отделни части и обезглавена.

Вилицата на еретика
Този уред за мъчение представлява парче метал с остриета в двата края, наподобяващо вилица. Едното острие се поставяло под брадичката, а другото – на гръдната кост. Уредът се закрепял и стягал с колан около врата на жертвата. В момента, в който мъченикът се унесял или изгубел контрола над тялото си, гърлото и гърдите бивали пронизвани.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Ако тази статия Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

 

10 брутални факта за Безсмъртните – „убийците на спартанци”

Подобни статии

Back to top button