БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Ротацията е технологичен процес, ще я има

Възприели сме принципа, по който работи Брюксел, докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се анализират, опровергават и т.н. Това заяви в Котел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ротацията е технологичен процес, това е дреболия, технически е въпросът, не знам какво е толкова вълнуващо, ротацията ще я има, добави Борисов. Преди 9 месеца хората, които подкрепяха ПП и ДБ не искаха да повярват, че не са първи. Сега вече всичко е друго, ненужно и смешно е упражнението Мария да приеме мандата и след няколко дни да го върне, каза Борисов. Сега като е с мандата на ПП и ДБ какво прави по-различни нещата, това са излишни коментари, подчерта още той.

Мария Габриел ще отиде с одобрен от парламентарните групи кабинет, след това веднага ще започне избирането по същество на този кабинет. Връщането на мандатите е във вариантите примерно, сега се счупва сглобката, ако конституцията дава възможност отново да се завърти рулетката и отиваме на избори. Ние в момента сме на ротация, подчерта отново Борисов.

Вътрешният министър свърши огромна работа по приемането ни в Шенген, те с Габриел, Денков, Кирил Петков, ДПС с либералите в Европа, и хората на място свършиха огромна работа. За нито един министър, разбрали сме се с колегите, че непредубедено, не с желанието на всяка цена да се смени министър с един или друг, правим анализ, преценяваме, каза още Борисов.

Вече сме пълноправен член на Шенген, само от нас зависи за месец да се стегнем, което виждам го правим, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ресиловският манастир посреща богомолците с надпис, благодарящ на Бойко Борисов

Подобни статии

Back to top button