БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов за скандала с имотите на Лорер и Василев: Не е никакъв проблем

“Скандалът около имотите на Асен Василев и Даниел Лорер не е никакъв проблем”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

“Кой задава тона, кое е важно за медийната среда? Една видна корупционна схема в спортното министерство няма никакъв коментар от министъра на спорта обаче”, смята Борисов.

Bulletin.bg припомня, че разследване показа, че дружество, принадлежало в миналото на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ и настоящ финансов министър Асен Василев, е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 млн. лв. Три месеца преди това то продава имотите си за над 3 млн. лв. и така американецът остава ощетен.

Kупувач е бизнесдамата Станислава Арнаудова, чието друго дружество от 2019 г. посредничи между държавата и гражданите при купуването на винетки със 7% комисиона. Едновременно Aрнаудова в лично качество придобива и апартамент на депутата от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер, намиращ се на същия адрес. Цената, която Лорер получава, е поне четири пъти по-висока, отколкото цената на придобиване година по-рано, а това според авторите на разследването създава съмнение за корупционни отношения между двамата. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ИТН: Проект на министър Радев се осъществява в момента, милиарди получават фирми близки до ПП

Подобни статии

Back to top button