БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Кирил Петков абсолютно нищо не може да направи без мен

Гордостта ми блика отвсякъде, що така е казал”, така ядосано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казаното от Кирил Петков, че трябва да е гордост за Борисов, че подкрепя тази коалиция.

“Той абсолютно нищо не може да прави без мен и затова сутрин започваме с часове да комуникираме по телефона”, каза още лидерът на ГЕРБ. Според него говоренето на Петков било заради предизборната кампания. И заплаши останалите в некоалицията, че “още днес могат да разберат какво е да управляват без нас”.

Борисов каза още, че не му харесва това, че някои вече приети закони се променят по 3-4-5 пъти, но това ставало, защото коалицията е още млада.

Ако ДПС имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да не станат министри, каза Борисов в отговор на въпрос трябва ли и ДПС да има министри. Но на Делян Пеевски мечтата не му е да стане министър, уточни Борисов.

Той напомни, че при ротацията, когато Мария Габриел стане премиер, ще се огледа работата на всеки министър и ако има по-подходящ кандидат, ще бъде сменен. “Надявам се, че след ротацията държавата ще е в по-добро финансово състояние”, прогнозира Борисов.

“В България много хора обичат да се правят на това, което не са. Аз няма да влезна в същия тон и да говоря за правни теми, за което хората учат с години” заяви още лидерът на ГЕРБ. Според него най-важното за промяната на Конституцията е съдебната реформа, за което се говори години наред – за разделянето на съвета, за повече съдии, за по-малко прокурори, по-малко политика. За него това били съществените неща в Конституцията. “За 3 март видях напрежението в обществото и няма да подкрепя промяна за националния празник”, категоричен бе Борисов по повод първото четене на промените.

Слушах министър Тагарев и съм много възмутен от това, което каза той. Не му прави чест, заяви Борисов по повод интервю на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който призова Народното събрание да одобри купуването на бронетранспортьорите “Страйкър” преди местните избори, защото в противен случай има рискове сроковете да бъдат изпуснати.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски отсече: Ако Тагарев изисква нещо от българския парламент да си подаде оставката веднага

Подобни статии

Back to top button