На ФокусПоследни новиниСвят

Четири жени и едно младо момиче убити във Виена за един ден

Австрийските власти разследват убийството на четири жени и едно 13-годишно момиче във Виена в един и същи ден. Три от тях са били наръгани до смърт пред публичен дом. 

Мъж на 27 години, който е носил нож, е бил арестуван наблизо и е заподозрян за убийството. Мотивите все още са неясни. Според предварителна информация става въпрос за бежанец, от Афганистан.

Публичните домове в Австрия са законни. Конкретният инцидент се е случил при подобно заведение в най-бедната част на Виена. Там често се случват престъпления от дребен характер, макар убийствата да са по-рядко срещани.

Другият случай става въпрос за жена и дъщеря и, на 13 години, като двете са намерени мъртви в апартамента си рано сутринта. Те вероятно са удушени до смърт, а бащата се счита за основния заподозрян. Той е 53-годишен австрийски гражданин и полицията все още го издирва, като и неговите мотиви са неясни. Според предварителна информация е възможно да става въпрос за бивш мъж, който не е живеел с жена си и следователно случаят е домашно насилие.

Австрия е регистрирала 319 убийства на жени, предимно от техни бивши мъже, между 2010 и 2020 година. Рекордът е бил през 2019 година, когато 31 жени са били убити от свои близки мъже, а миналата година са били 26. Австрийското правителство е обещало да осигури повече финансиране за организации, които помагат на жени, пострадали от домашно насилие, но според НПО-тата това не е достатъчно.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Гневни фермери във Франция щурмуваха земеделски панаир, заглушиха с викове президентът Макрон

Подобни статии

Back to top button