BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Делото на Семерджиев буксува – загубиха му кръвната проба, свидетелките не се явиха в съда

Софийският апелативен съд е назначил проверка дали се пази кръвната проба на Георги Семерджиев, за да бъде изследвана за наркотици. Сегашният тест не е давал категорични резултати.

Семерджиев вече бе осъден на 20 години затвор за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две момичета. Той обжалва присъдата, като по искане на защитата е била назначена втора токсикологична експертиза. Лицата, направили експертизата, посочиха в съда, че не може да се каже със сигурност кога точно Семрджиев е употребил метамфетамин.

„Без да е взета проба урина, каквато проба няма, не може да се каже тесен интервал. Може да се каже, че наркотиците са взети до 48 часа преди изследването. С уговорката, че този период е приблизителен“, коментираха те.

Семерджиев очаква и две свидетелки, които според него са правили тестдрайв с колата му по време на трагедията. До този момент двете не са се явявали в съда, но адвокатът му се надява те да се появят на следващото заседание. 

Следващото заседание е насрочено за 25 януари, като тогава се очаква и резултат от ДНК експертизата. Досега е имало две експертизи на първа инстанция, като едната показва наличие на наркотици, а втората го отхвърля. Съдът също иска да изясни дали все още има кръвната проба от Александровска болница. Тя е била взета от Семерджиев след като е бил задържан, но това се е случило 24 часа след катастрофата. Трябва да се изясни дали пробата е съхранявана правилно и дали е замразена, за да се знае, дали може да се използва.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Съдът във Варна пуска на свобода младеж, убил момиче на пътя с над 100 км/ч и позитивен тест за амфетини

Подобни статии

Back to top button