БългарияНа ФокусПоследни новини

Съдът във Варна пуска на свобода младеж, убил момиче на пътя с над 100 км/ч и позитивен тест за амфетини

Апелативният съд във Варна отмени присъдата на 19-годишния Жечко Кюркчиев и го осъди условно за това, че миналата година предизвика тежка катастрофа на кръгово кръстовище в Шумен и уби 22-годишната Светомира Станчева, а друго момиче получи средна телесна повреда.

Разследването установи, че Кюркчиев е навлязъл в кръстовището със 103,7 км/ч, докато колата на Станчева се е движела с 21 км/ч. Първоначалният му тест показа, че е взел амфетамини, но след това кръвните проби не установиха наличие на алкохол и наркотици. По-късно пък колата на младежа, която беше веществено доказателство по делото, беше намерена запалена на охраняем паркинг на МВР.

Кюркчиев призна вината си и делото в окръжния съд в Шумен мина по съкратената процедура, след което той беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим. Делото стигна до апелативния съд след обжалване на Кюркчиев и защитата му, а близките на загиналото момиче настояваха за по-тежко наказание.

Пред втората инстанция подсъдимият е заявил в последната си дума, че осъзнава вината си, искрено съжалява и страда с близките на пострадалите. Кюркчиев е помолил за условна присъда, за да бъде със семейството си и да продължи обучението си в университета.

В решението на апелативните съдии (виж туксе казва, че окръжният съд е разширил фактическата рамка, след като е приел за установени факти, които не фигурират в обвинителния акт. Така съдът в Шумен е приел, че Кюркчиев е започнал да увеличава скоростта, докато шофира към кръговото, като с едната си ръка сменял песни на мобилния си телефон, който бил в специална поставка до скоростния лост на автомобила.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Полицията в Мадрид задържа български мафиот, изнудвал директор на Севиля

Подобни статии

Back to top button