BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Демократите в САЩ предлагам 118 милиарда долара за Израел и Украйна, малка част и за собствената си граница

Лидерите от Демократическата партия в САЩ предлагат двупартийна сделка за компромис по финансиране на Украйна и Израел. 118 милиарда долара ще бъдат разпределени, като 60 милиарда от тях са за Украйна, а около 20 милиарда за Израел и засилване на военното присъствие в Близкия изток, включително около Иран, където САЩ вече предприема отбранителни действия.

Сделката предвижда и нова власт за федералното правителство, при което при над 5000 нелегални мигранти за седмица то може напълно да затвори границата. Републиканците обаче критикуват сделката, че президента може да отнеме това право и няма никаква гаранция, че действително ще се стигне до затваряне на границата.

Много от републиканците, които държат мнозинство в Сената, са против огромният пакет от финанси за помощ към Украйна. Председателят на Сената Майк Джонсън заяви, че предложението няма шанс да бъде прието.

„Видях достатъчно. Този закон е още по-лош, отколкото очаквахме и няма дори да ни приближи до спиране на катастрофата на границата, която президентът създаде. Както главният преговарящ от Демократите заяви: при този закон, границата никога няма да бъде затворена. Ако този закон въобще стигне до обсъждане, ще е мъртвороден“, написа той в Х.

Други републиканци повториха думите му, а вероятният кандидат за преиздент на републиканците Доналд Тръмп каза, че „само глупак или радикално ляв Демократ може да гласува за този закон“.

От края на годината президентът Байдън се опитва да достигне до компромис за продължаване на финансирането на Украйна, което в момента е блокирано в Сената. САЩ не подпомага финансово държавата във войната и с Русия, което води до притеснения за наличието на оръжия и амуниции.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Най-известният американски водещ е в Москва, готви се за историческо интервю с Путин

Подобни статии

Back to top button