БългарияНа ФокусПоследни новини

Депутат от ПП твърди, че е истинския баща на детето на Габриела Славова, убила мъжа в София

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Велико Минков твърди, че е баща на детето на Габриела Славова, обвинена в убийството на своя съпруг Пейо Пеев. Славова, която също е кандидат-депутат от ПП, уби заедно с майка си Пеев в столичния квартал „Драгалевци“ миналия петък. Те са го удушили в колата му, след което са опитали да прикрият следите си.

Ето какво написа адвокатът на Минков:

Упълномощен съм като адвокат от доверителя си Veliko Minkov (Велико Минков), чието име бе въвлечено в коментарите около убийството на Пейо Пеев, извършено на 18.01.2024, да заявя следното, за да се спре потока от фалшиви новини:
Г-н Велико Минков има основание да вярва и е сигурен, че е биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. По силата на презумпцията за бащинство, покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова.
Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голяма дете.
За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост.
В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща.
Г-н Минков моли медиите да ползват тази информация, за да се избегне разпространяването на фалшиви новини, а при нужда да се обръщат към адвоката му Пламен Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кандидат за депутат от ПП и бивш консул в Тайланд са обвинени за убийството на мъж чрез удушаване в Драгалевци

Подобни статии

Back to top button