Последни новиниСвят

Два дни преди смъртта си Епстийн оставил наследство за 577 млн.

Два дни преди самоубийството си финансистът Джефри Епстийн е подписал завещание, с което поверява цялото си имущество на тръст с неизвестни бенефициенти. Това съобщи „Ню Йорк пост“, като цитира юридически документи, предаде Франс прес и БТА.

Според документи, регистрирани на американските Вирджински острови, Епстийн оставя активите си на стойност близо 577 милиона долара – включително два острова и други недвижими имоти, в ръцете на фонд, наречен „Тръст 1953“, твърди вестникът.Това е класически метод да се запази в тайна самоличността на облагодетелстваните, коментира адвокат, цитиран в изданието.

В завещанието не е посочен по име нито един бенефициент. Назовани са единствено изпълнителите на тази последна воля, уточнява „Ню Йорк пост“.

Припомняме, че милиардерът бе открит мъртъв в килията си в затвор в Ню Йорк, където изчакваше да започне процесът срещу него за сексуална експлоатация на малолетни. Присъдата, която го грозеше е до 40 години затвор. 

Разследвания на случая започнаха ФБР и Прокуратурата на САЩ. Причината за голямото внимание към самоубийството е фактът, че Епстийн е трябвало да се намира под засилена охрана заради опит да отнеме живота си преди седмици.

Проверки, направени в затвора, установиха, че наблюдението над финансиста е било снето по неизвестни причини. 

Експерт: Случаят „Негован“ е без аналог

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button