BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Джо Байдън заклейми Доналд Тръмп като „осъден престъпник“

Джо Байдън заклейми Доналд Тръмп като първият в историята „осъден престъпник“, който се опитва да стане президент на САЩ.

81-годишният демократ използва подобни думи за първи път, след като Тръмп беше осъден от нюйоркско съдебно жури за прикриване на плащания на порнозвезда.

„Хора, кампанията навлезе в неизследвана територия“, каза Байдън пред финансови донори в Кънектикът. „За първи път в американската история бивш президент, който е осъден за престъпление, сега се стреми към президентския пост.“

Байдън заяви, че атаките на Тръмп срещу американската правосъдна система са още по-опасни

„Колкото и да е обезпокоително това, още по-вредно е тоталното нападение, което Доналд Тръмп извършва срещу американската правосъдна система“, каза действащият президент.

Кандидатът на Демократическата партия заяви, че Тръмп, когото победи на изборите през 2020 г., ще представлява по-голяма заплаха, ако спечели втори мандат.

„След 2020 г. в този човек нещо наистина се пречупи. Това буквално го побърква“, каза той.

Байдън също така разкритикува Тръмп за намека, че изпращането му в затвора може да се окаже „точка на пречупване“ за неговите поддръжници – предупреждение, което подхрани опасенията за политическо насилие около президентските избори на 5 ноември.

„Той казва, че ако загуби, в Америка ще има кръвопролитие. Що за човек е това?“, попита Байдън пред поддръжниците си.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Българин стовари насред Париж ковчези с „убити“ в Украйна френски войници

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button