Хаджигенов отговори: Манолова и Дончева са типични политици – говорят едно, а правят друго

Хаджигенов отговори: Манолова и Дончева са типични политици – говорят едно, а правят друго

Нe искам да бъда министър, както и не исках да бъда депутат. Искам да бъда в съдебна зала. За мен е жертва да бъда министър. Не ме привлича нито министерската заплата, нито служебната кола, нито имагинерната власт. Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ приключи на 4 април.  Това заяви в ексклузивно интервю за „Студио Actualno“ адвокат Николай Хаджигенов, отговаряйки на Мая Манолова и Татяна Дончева, които по-рано дадоха брифинг по повод по-ранно изказване на Хаджигенов в ефира на БНТ, в което той отбеляза, че би се жертвал да бъде министър в рамките на 45-то Народно събрание.

 

Според Хаджигенов всички виждат екстрите да бъдат министри, но на никого не му стиска да поеме отговорност.

 

„Ако имам избор, на нищо не бих станал министър. Ако нямам избор, нещо в моята компетенция. Ние отрязахме част от главите на ламята, но в момента тя има една глава и е жива. Ако не продължим, ще пораснат нови глави“, коментира той.

 

„За тази коалиция („Изправи се! Мутри вън“ – бел. ред.) винаги съм говорил с горчивина, защото това беше нещо, което трябваше да направим. Това беше също вид жертва. Направихме го, но двете госпожи (Мая Манолова и Татяна Дончева – бел. ред.) допускат една дребна грешка – коалицията ни приключи на четвърти април. Тя беше създадена с цел изборите, а те минаха“, отбеляза Хаджигенов и попита Мая Манолова дали е гледала всъщност интервюто му от тази сутрин по БНТ.

 

„Съдейки от изявленията ѝ няколко часа по-късно, тя не го е гледала или ако случайно го е гледала, не е разбрала нищо“, отбеляза адвокат Хаджигенов.

 

Той заяви, че Дончева и Манолова са истински политици, тъй като винаги казват едно, а правят друго.

 

„Аз отказвам да правя такова нещо. И във вашето студио го казах поне веднъж – аз отказвам да лъжа избирателите“, категоричен бе Хаджигенов.

 

Той отбеляза, че е напълно наясно, че мандатите на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ не достигат, за да се създаде мнозинство в Народното събрание.

 

„Пак ще го кажа – без гласовете на БСП, не можем да направим нищо. Очевидно е, че с гласовете на ГЕРБ и ДПС не правим нищо“, уточни още Хаджигенов.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК