You are currently viewing Идва РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА: Време е за трансформации и нови емоции в любовта
снимка: Pixabay.com

Идва РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА: Време е за трансформации и нови емоции в любовта

От 19 декември до 29 януари Венера ще се движи ретроградно в практичния и амбициозен знак Козирог. Последният път, когато Венера беше ретроградна и светът изглеждаше малко по-различно. Година и половина по-късно все още разбираме нови неща, тъй като те продължават да се променят – но ако има нещо, което знаем със сигурност, астрологията остава постоянна, пише Edna.bg.

 

Това е сериозна позиция за планетата на любовта, Венера – особено когато става въпрос за нашите взаимоотношения. в съчетание с енергията на Козирога, тази конкретна ретроградност ще ни накара да преосмислим връзките си, ценностната си система и финансовото си положение.

 

Ще мислим много по-практично за взаимоотношенията си и ще се съсредоточим върху възвръщаемостта на инвестициите си – например как можем да внесем повече стабилност, дълготрайност и стойност в ангажиментите си. Възможно е да открием, че се ровим и под повърхността на желанията си, тъй като Венера ще се съюзи с планетата на трансформацията Плутон цели три пъти по време на този ретрограден цикъл, разкривайки тайните подземия на нашите взаимоотношения и динамиката на властта в тях.

 

Добре е да знаем как тези планетарни разположения си взаимодействат с нашите лични планети.

 

Продължете в галерията ни, за да разберете как ще се отрази на вашата зодия.

 

Овен

Въпреки че любовта със сигурност е важна тема за тази ретроградност, Овни, вашите преживявания вероятно ще се насочат към паричната страна на сферата на Венера. Ще преосмислите ценностите си, когато става въпрос за работа – и минали разговори за размера на заплатата ви също могат да се върнат за преразглеждане, така че бъдете готови да се застъпите за стойността си.

 

Телец

Венера е вашата управляваща планета, Телец, така че тази ретроградност е важен момент да преразгледате частите от живота си, които би трябвало да ви носят удоволствие. Дали любовта все още е приключение, или връзката ви е започнала да изглежда твърде скучна? Възможно е отдавна изгубена любов да се появи отново и да привлече вниманието ви, като ви накара да прекрачите обичайните си граници и да изследвате необятния свят, който се намира отвъд ежедневието ви. В морето има толкова много риби, така че не си позволявайте да останете затворени в едно малко кътче на океана.

Близнаци

Въздушните Близнаци са свикнали да изпълняват много задачи и да бъркат в много тенджери, но тази ретроградност е тук, за да ви научи на силата на границите. Време е да прегледате кой и какво получава по-голямата част от енергията ви и да прецените дали това наистина са връзките, инвестициите или начинанията, за които искате да вложите ценното си време и ресурси. До края на обратния ход ще знаете на какво искате да кажете „да“ и с какво предпочитате да прекъснете връзка.

 

Рак

Време е да направите сериозна проверка на взаимоотношенията си, Раци. По време на ретроградното движение на Венера ще се потопите във всяко кътче на партньорските си взаимоотношения и ще изчистите натрупаните с времето „замърсявания“. Ако под килима се крият обиди или стари сплетни, те може да започнат да се подават отдолу – така че бъдете готови да обсъдите проблемите си и да разберете по-добре любовния си живот.

 

Лъв

Трудно е да разберете какво наистина ви носи страст и удоволствие, когато сте сляпо вглъбени в ежедневието си, Лъвове. Използвайте тази ретроградност като повод да забавите темпото и да се насладите на малките неща. Любовта, страстта и луксът не трябва да се пазят за специални случаи – особено за бляскав знак като вашия! Няма причина да се чувствате виновни за фантастичните вечери, които прекарвате с приятели или за разпускащите процедури за красота. Погледнете на живота си със свежи очи и намерете малки, но смислени начини да внесете повече стойност в ежедневието си, седем дни в седмицата.

 

Дева

С ретроградната Венера, която осветява една от най-романтичните части на вашата карта, Деви, очаквайте някои промени в любовния си живот. Възможно е да откриете, че вкусовете ви се променят или че се интересувате от друг „тип“, когато става въпрос за запознанства – страстите се развиват с течение на времето и това е нещо хубаво! Разровете се в емоционалните архиви на миналите си любовни подвизи, за да разберете кои романтични качества наистина запалват огъня ви и заради които си струва да се свържете някого. Не се изненадвайте, ако бивш партньор се опита отново да започне разговор с вас. Не е нужно отново да се събирате, напротив. Но един открит, честен разговор би ви помогнал доста.

 

Везни

Венера е планетарният управител на вашия знак, Везни, така че ретроградната ѝ фаза може да ви накара да се чувствате като в зимен сън. Използвайте този интроспективен период, за да се свържете с нещата, които ви карат да се чувствате сигурни, стабилни и емоционално защитени във взаимоотношенията ви. Стремете се да насочите енергията си към ангажименти, които са удобни, а не към флиртове, които са лекомислени . Изяснете какво ви пречи и решете кого искате да допуснете до свещения си вътрешен свят.

 

Скорпион

Ретроградът на Венера може да привлече вниманието ни към дълбоки проблеми във взаимоотношенията, но също така може да бъде интересен момент да се върнете към минали връзки и да преоцените начина, по който функционират отношенията ни. Може да се окаже, че подновявате флирт със стар партньор от миналото ви, който вече не е в обкръжението ви, или дори се свързвате отново с бивш партньор, който иска да приключи сегашните си отношения. Въздържайте от поемане на сериозни ангажименти, потърсете честни разговори за вашите романтични ценности и вижте докъде ще ви доведат.

 

Стрелец

Тази ретроградна Венера е свързана с отделянето на зърното от плявата, Стрелци. Кой и какво си заслужава вашето ценно време, пари и ресурси? Прекарайте известно време, за да се свържете с чувството си за собствената стойност и да си изясните кои взаимоотношения са наистина важни за вас и и заслужават усилието ви. Ако усещате, че нещо ви изтощава или натоварва, време е да се отдръпнете и да си представите как би било без него.

 

Козирог

С ретроградната Венера, която ще преминава през вашия знак през следващите шест седмици, Козирог, може да се окаже, че преоценявате образа си и се отваряте към нови вкусове. Стилът и самочувствието ви се развиват, така че това е чудесно време да прегледате гардероба си и да погледнете с нови очи. Чувствате ли се истински и показва ли на света това, което искате да видите? Прегледайте връзките и финансовите си задължения и си задайте същите въпроси. Независимо дали става въпрос за работата ви, партньора ви или пуловера на гърба ви, трябва да се обградите с енергия, която отразява това, което сте, и което искате да бъдете.

 

Водолей

Тъй като сте интелектуален въздушен знак, умствената връзка е изключително важна във взаимоотношенията ви. Но какво ще кажете за по-мистичните елементи на любовта? Тази ретроградност ви кара да се замислите какво носи духовна стойност на живота и партньорствата ви. Възможно е да откриете, че времето насаме е изключително значимо за вас, тъй като може да ви даде известна перспектива за взаимоотношенията – така че се възползвайте от тази възможност, за да бъдете интроспективни и да изследвате страховете и фантазиите, които изплуват на повърхността на съзнанието ви.

 

Риби

Рибите са склонни да плуват на групи, така че за вас като водни Риби е изключително ценно да имате около себе си общност от съмишленици. А по време на тази ретроградна Венера ще изследвате по нов начин какво означава за вас общността. Възможно е да откриете, че динамиката в социалния ви живот се променя и да преосмислите дали настоящата ви група приятели все още съответства на това, което сте. Не се страхувайте да се носите по течението и да изследвате други хора, места и ситуации, които ви карат да чувствате принадлежност.

 

Източник: Edna.bg

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО