БългарияНа ФокусПоследни новини

Мъж на 78 години и жена на 53 години в Поморие станаха родители

Мъж на 78 години и жена на 53 години станаха родители на близнаци. Възрастта не ги притеснява, нещо повече – бащата Алекси от Поморие е категоричен, че откакто проплакали бебетата чувства прилив на енергия и сили. 

В продължение на десетилетие той и 53-годишната Наталия правят опити да имат деца, докато най-накрая мечтата им се сбъдва. Осъзнават, че на тази възраст е по-нормално човек да се радва на внуци или да си гледа старините, но те имат друг път, по който да вървят. 

Алекси Радев е старши спасител и треньор по айкидо и джудо, а хобито му е шахматът, заради което преди години създава и клуб в морския град. 

“Сега усещам младостта да се връща в мен. За пореден път, защото преди това имам двама сина. Моят съвет към мъжете е да правят деца, защото България има нужда от здрави, силни, умни и интелигентни деца”, призова мъжът.

Алекси се запознава с Наталия от Беларус преди 15 години, когато е спасител на плаж в “Слънчев бряг”. Влюбват се и тя остава в България.

“Направихме неуспешен опит за дете преди 10 години. Не се отказахме, продължихме да опитваме, борихме се и достигнахме целта си”, допълни той.

Сред множеството поздравления в социалните мрежи най-задаваният въпрос към смелата двойка е как са се решили на тази стъпка предвид възрастта им.

“Чувствам се добре, много съм доволна. Моята голяма мечта са тези бебенца – Ростислав и Дарина. Няма нищо страшно в това да станеш родител на тази възраст. Господ с нас”, споделя Наталия Грищук.

“Реших се, защото имам още много сили. И съм сигурен, че и други мъже ще последват моя пример. Независимо, че възрастта наляга. Правят се деца и до 100 години”, каза Радев пред Nova. И отправи пожелание в стих към дамите. “Жени, недейте нивга остарява. Бъдете като липовия цвят, макар и рано да прецъфтява, той пази дълго своя аромат. Правете деца!”.

Близнацитe са родени в седмия месец заради появила се хипертония при майката и ще останат в бургаската неонатология под наблюдение.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Отмъщението на Борисов

Подобни статии

Back to top button