БългарияНа Фокус

Изгониха с ритници израелски туристи от хотел у нас

Скандално видео показва как представители на хотел в „Слънчев бряг“ гонят с ритници израелски туристи от сградата. Информацията беше съобщена от израелската телевизия „Канал 2“, която излъчи и кадри от инцидента, снимани с телефон. След това те бяха разпространени във фейсбук групата „Спаси Варна“.

Първоначално мъжът подбутва израелските туристи, впоследствие посяга с крак към телефона в ръцете на посетителка, и угае. При опита му да нанесе удар мъжът се подхлъзва и пада на земята. Чужденките неколкократно го предупреждават да не ги докосва, но се стига до изземане на телефон, с който свидетелка снима случващото се. Инцидентът се е случил в хотел Best Western Premium Inn в Слънчев бряг.

Според сигнала на израелските туристи – те са резервирали предварително стая за двама възрастни и две деца. При пристигането в хотела се е оказало, че стаята им е заета. Управителите са поискали да ги настанят в друг хотел, но туристите са отказали. Впоследствие се е стигнало до вербален и физически сблъсък.

 

Управителят на хотела твърди, че към него също е упражнено насилие, съобщава BGonAir. Туроператорът настанил израелските туристи в друг хотел, където те прекарали планираната си почивка.

Скандалът се случва на фона на драстичния спад на туристите по родното Черноморие – както българските, така и чуждестранните. За сметка на това все по-голям поток от туристи се насочва към южната ни съседка Гърция. 

От Министерството на туризма обявиха, че очакват 5-8% спад на туристите по българското Черноморие, но снимките на празните плажове у нас предизвикаха съмнения, че делът на почиващите в България, които тази година няма да посетят страната ни, ще бъде доста по-голям.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Как българите наказаха мутрите по Черноморието

Подобни статии

Back to top button