ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Какво дърво сте според зодията

Овен

Бяла Бреза

Според келтската традиция бялата брезата се свързва с невинност и чистота и представлява прераждане и обновяване, защото е първото дърво, което се разлиства след зимата. Хората, родени в първата част на знака, са импулсивни и много емоционални, но и субективни. Положителните им качества са решителност и вяра в себе си и действията си. Представителите на този знак са много упорити, така че рядко се отказват от целите си. Те са лоялни и надеждни във всички сфери на живота и са известни като големи работохолици. Силни любовни връзки и брак обикновено постигат едва по-късно в живота, защото им е трудно да намерят някой, който да отговаря на строгите им критерии.

Телец

Шепнеща Скоруша 

Според вярванията на келтите скорушата е шепнещо дърво, а плодовете му предпазват от зли сили. Телците имат хуманитарни и благотворителни нагласи. Техният нрав бързо излиза на преден план и понякога поради ината си влизат в излишни спорове. Използват интуицията си и вземат решения според нея. Не са романтици, но са мили и топли, а в любовта трудно се обвързват, защото ценят свободата си. Родените през първите две седмици са нетърпеливи и имат нужда от дълго време, за да се отпуснат в нова компания. Родените през последните две седмици са по-бъбриви и лесно се сприятеляват. Според келтските вярвания това е магически знак, който предпазва от магии и зли сили.

Близнаци

Маслодайна Маслина 

Хората, родени под този знак, са непостоянни по природа и е трудно да се види истинската им същност и мотиви. Те имат артистичен характер и темперамент, но всъщност са раними и чувствителни. Родените под знака на маслодайната маслина могат да променят характера си постоянно, така че никога не знаете какво ви предстои. Близнаците са импулсивни и често се страхуват от външния свят, затова се затварят в себе си. Изключително ценят свободата си, затова приятелствата и любовните връзки не са на първо място в списъка с приоритети им, въпреки че имат много приятели. Сред Близнаците обаче има и такива, които са открити и щедри към околните, но често са лековерни и наивни. 

Рак

Плачеща Върба 

Върбите са много „трудни“, когато се срещат с нови хора. Те са доста затворени и рядко говорят за проблемите си с другите. Добрата им памет винаги им носи положителни неща в живота. Наред с паметта, постоянството е най-голямата им добродетел. Те са много емоционални и сълзливи личности, което съответства на плачещата върба. Често живеят близо до вода, което е основната характеристика на това дърво, а промените на Луната влияят на настроението и чувствата им. Положителната страна е, че се адаптират бързо и се приемат с радост във всяко общество. Родените под този знак са склонни да пренебрегват добронамерените съвети и винаги действат според собствените си желания. 

Лъв

Огромен Явор

Членовете на този знак са силни личности, които са готови да завладеят света във всеки момент. В живота са водени от смелост и посрещане на предизвикателства. Те са непоколебими и трудно се пречупват, също като огромния Явор което ги прави идеален съюзник или партньор в живота. Те са големи авантюристи и духът им е неспокоен. Лъвовете са страстни и отворени към нови любовни възможности. Хората, родени през първите две седмици на този знак, са неспокойни и нерешителни, но смелостта и искреността ги спасяват и водят по правия път. Родените през последните две седмици от управлението на този знак са убедителни личности, които имат силни аргументи за всяко свое действие. 

Дева

Дива Череша

Хората, родени под този знак, са пълни с иновации, те са много талантливи и всичко им върви добре. Лесно приемат промените и се адаптират бързо. Предимството им е, че разпознават слабостите на опонентите си, затова са успешни в бизнеса. Те обаче не са корумпирани и безпощадни, а просто умеят да правят умни ходове. Затова дивата череша съответства на техния характер. Те са импулсивни и чувствени. Организирани са и всичко завършват навреме. Харизматични са и лесно общуват, така че са привлечени от работни места, където тези качества са на преден план. С напредването на възрастта изглеждат по-добре. Тяхната упоритост и смелост им помагат да постигнат всичките си цели. 

Везни

Достолепен Дъб 

Този знак се характеризира с големи идеи, оптимизъм и честност, независимо от последствията. Слабото им място е липсата на дискретност. Те са щедри, а когато възникнат проблеми, са спокойни и хладнокръвни. Също като достолепен дъб, те са верни приятели, на чието рамо можете винаги да се опрете. Обичат да философстват и да надхитряват другите, но могат да бъдат много наивни и лесно се доверяват на хора, които не го заслужават. Дъбът е изключително щедър и има вроден инстинкт за оцеляване. Те често правят неща, които изглеждат невъзможни за другите и са известни с лидерските си умения. Силен характер и много положителна енергия са характерни за дървото, чийто знак носят.

Скорпион

Планински Бряст

Хората, родени под знака на бряст не са склонни към риск и винаги „играят на сигурно“. Притежават важна комбинация от лични качества, с които изграждат силния си характер. Логиката ги води във всяко решение и поради нея те ще пренебрегнат стремежите на сърцето си. Представителите на планинския бряст се справят добре финансово. Те са изключително емоционални, с въображение, оптимисти и състрадание. Негативната им страна е, че след разочарование се държат параноично и песимистично. Те са отдадени на мечтите и амбициите си. Ролята на лидер и основател на някои сдружения им е гарантирана. Традиционалисти са и държат на моралните ценности, към които се придържат.

Стрелец

Див Лешник 

Умен знак, който прави правилни преценки, е основната характеристика на хората, родени в периода на дивия Лешник. Те са интелектуалци, отлични плановици и организатори, така че им е трудно да пропуснат нещо. Фокусирани са върху придобиването на знания и образованието никога няма да им омръзне. Любопитството им сякаш няма край и понякога ги вкарва в неприятности. Възприемат и преценяват добре човешките характери и макар да имат малко приятели, ги избират внимателно. Те са страхотни оратори и често стават известни сред обществеността. Отрицателните им качества са свръхчувствителност и хиперактивност. Фокусирани са върху защитата на близките си.

Козирог

Ароматна Липа

Ароматната липа се нуждае от малко, за да бъде щастлива: уютен дом, книги и котка. Те имат чувствена и дълбока връзка с природата. Много са емоционални, често планират предварително и се придържат сляпо към дадените решения. Те са самокритични и страстни в любовните отношения. Членовете на този знак са изключително емоционални и имат много енергия за постигане на житейските си цели. Слабите им страни са вродената им нервност и неспокойствие. Често са много състрадателни, поради което по-лесно постигат баланс в живота си. Като цяло хората, родени под този знак, умеят да създават стабилност в живота и да се възползват от възможностите, които им се предоставят.

Водолей

Костелив Орех

Представителите на този знак се славят с трудния си характер, който не всеки може да понася. Също като костеливия орех, те са упорити, инатливи и твърдоглави. Но пък проявяват таланти в няколко области, така че редовно получават похвали и награди от околните. Те са личности, които успешно създават отличителен стил, дори ако това означава нарушаване на социалните правила. Радикални мислители с вроден артистичен талант. Чувствителни са и имат много любящ характер. Щедри са към другите и проницателни, когато става въпрос за финанси. Като цяло този знак е много добър в „пробиването“ и завързването на познанства, които по-късно им помагат да постигнат бизнес успех.

Риби

Бодлив Бор

Членовете на този знак много приличат на бодливия бор, имат силен дух, който ги спасява от драматичните ситуации, в които често изпадат. Известни са със своята смелост, дори ако ситуацията не го изисква. Те имат силно въображение и се нуждаят от повече самоконтрол. Големи любители се на лукса, за който знаят как да похарчат цяло състояние. Не са склонни към компромиси и имат много труден характер. В любовта те са доста собственически и ревниви. Нямат финансови проблеми и имат много добра способност за убеждаване. В обкръжението си имат много силни личности, които им помагат да преминават през живота по-лесно. Те са открити в любовта, но им е трудно да се отдадат напълно.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

В неделя: 4 зодии ще съберат куп пари

Подобни статии

Back to top button