БългарияПоследни новини

Килограми дрога били иззети при акцията срещу най-голямата наркогрупировка

При обиските по време на акцията на специализираната прокуратура срещу най-мащабната наркогрупировка у нас – тази на Радо Ланеца – били иззтети килограми дрога –  кокаин, екстази и амфетамини, предаде БНТ.

За единия от арестантите има доказателства, че отглежда марихуана в 10 стаи със специални инсталации. В други от обвиняемите са намерени наркотици.

Петимата задържани остават в ареста. Причината е да не повлияят на разпитите на свидетели. Лидерът на групата Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца, все още се издирва от полицията.

Групата за разпространение на дрога е имала стройна организация и разполагала със складове, разпределени по райони в София. Всеки район си е имал склад и отговорник. Оттам се зареждали нощни заведения и улични дилъри, които се отчитали стриктно. Според прокуратурата наркогрупата е продавала и на едро, като някои от пратките надхвърляли 50 кг.

Според събраните доказателства в групата участват 30 души с трима ръководители. Единият от тях е  Радо Ланеца.

В Русе разследващите са открили фабрика за марихуана. Наркотикът е отглеждан в 10 стаи със специални инсталации, за които отговарял един от задържаните. В други от обвиняемите са намерени наркотици.

В съдебната зала стана ясно, че групата е разработвана в продължение на 2 години.

Разкриха две убийства у нас от последните дни

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button