You are currently viewing Разбитата наркомрежа за десетки милиони е на Радо Ланеца
снимка: МВР, архив

Разбитата наркомрежа за десетки милиони е на Радо Ланеца

15 души са арестувани днес при спецакцията на антимафиотите срещу сочената за най-голямата наркомрежа у нас. Нейният главатар е Радо Ланеца. 15-те задържани са дилъри на високи места в йерархията, а други 20 са обявени за общодържавно издирване. 

Операцията е започнала рано тази сутрин. Според разследващите групата е доставяла дрога и на свои „колеги“ по Черноморието, а годишната им печалба се изчислява на десетки милиона лева.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата – в София и в Русе. Разследващи определят тази в крайдунавския град като огромна с над 1500 растения. Арести и обиски са извършени в София, Пловдив, Бургас, Русе и Димитровград.

Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители.

Името на Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: „Мъжете, които тровят децата ни“. Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.