ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Китай измисли нов вид уиски

Дестилерия за уиски в китайската провинция Съчуан създава ново уиски, което се смята, че ще постави Китай на картата на производителите на напитката. В дестилерията, разположена в планината Емей, се произвежда Дъ Шуан. То представлява чисто малцово уиски, което бе пуснато на пазара на 12 декември, съобщава Euronews Bulgaria. Напитката претендира, че съчетава традиционни техники за производство на уиски с някои китайски характеристики.

„Що се отнася до съставките, ние избрахме висококачествен ечемик, отглеждан в Китай, който да използваме като малц за производството на нашето чисто малцово уиски. Използваме и качествена минерална вода. Междувременно разработихме и наша собствена уникална единична дъбова бъчва“, казва Ян Тао, майстор дестилатор, дестилерия за малцово уиски The Chuan.

Към октомври 2023 г. в континентален Китай има повече от 30 дестилерии за уиски. Въпреки че китайският пазар на спиртни напитки отдавна е доминиран от традиционния китайски зърнен алкохол байджиу, уискито се е превърнало в силен конкурент. Според анализ на пазара на напитки, потреблението на уиски в Китай е нараснало с 10% за последните 5 години.

„Когато икономическите ви възможности достигнат определено ниво, започвате да търсите собствената си индивидуалност. Уискито отговаря точно на потребителските нагласи на тези хора. А качеството му е много по-различно от това на другите алкохолни напитки“, обяснява Реймънд Лий, основател на Single Malt Club China.

Според проучване повече от половината потребители на уиски в страната са на възраст между 18 и 29 години. За тези, които искат да опитат The Chuan, то се предлага в Китай на цена от около 124 щатски долара.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Невероятно КЪСМЕТЧЕ ще донесе огнено щастие на всяка зодия днес

Подобни статии

Back to top button